2011. december 6., kedd

Mikulááááás!

Boldog Mikulást minden kedves olvasónknak (Az olvasottságunk rohamosan növekszik, mára már 5 ember követi nyomon a blogot! :) !

Ma reggel még mindenki mély kómában volt, mikor Ács Fruzsina hajnali fél hétkor, mikor kinyitotta a szemét, felordított: MEGJÖTT A MIKULÁÁÁÁÁÁÁÁS! Erre a többieknek is rögtön kipattant a szeme, és mindenki futott a csizmája felé.

Oros Petra felvisított örömében, hiszen kapott egy CD-t, amelyen a Nagyenyedi Asszonykórus dalolja a Jó Palócok novelláit.

Ács Fruzsi elsírta magát a nagy boldogságban, hiszen egy óriási fotóalbumot kapott, s mindegyik képen Ő és Mikszáth Kálmán van. ( De jó is ez a Photoshop! )

Dézsi Fruzsi annyi ideig szorongatta ajándékát, hogy az már teljesen megolvadt, ugyanis ő egy Mikszáth-Mikulást kapott

A három lány nagy boldogsággal indult el a suliba, de nem tudtak másra gondolni, csakis Mikszáthra. Szünetekben is Mikszáth történeteibe burkolóztak, és azokkal traktálták a gyanútlan emberiséget. Ács Fruzsi annyira belemélyedt a magyarázásba, hogy még a konyhás néninek is kiselőadást tartott Mikszáth műveiről és húsz percen keresztül állt miatta a sor.






Mikor Fruzsit végre sikerült elhozni a figyelmes hallgatóság mellől, nekikezdett Mikszáth műveinek megzenésítéséhez - az ebédlő közepén. Petra és Dézsi Fruzsi, hogy Ács Fruzsi ne égjen egyedül beálltak mellé rappelni, és együtt elnyomatták "A bágyi csoda " című novellát. Előadásuk természetesen osztatlan sikert aratott... :)

Csak mikor a koli felé mentünk tudatosult bennünk, hogy talán nem kellett volna ekkora nézőközönség előtt fellépnünk a csodálatos produkciónkkal... Mikszáth szeretete őrültté tesz minket... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése