2011. december 7., szerda

Az olvasás fél egészség


Ma egész délután olvasásra vagyunk ítélve, ami természetesen a legnagyobb örömünkre szolgál. Egy egész délután csak Mikszáthtal! Bizonyára ilyen lehetett az édenkert is - tele Mikszáth történeteivel.
Bár az olvasás nem megy éppen zökkenőmentesen a régi, idegen szavak miatt, a lelkesedésünk egy perce sem törik meg. Elkezdtünk írni egy Mikszáth-szótárat, s már a hetvennyolcadik oldalnál tartunk.

A Mikszáth-imádatunk ma a tetőfokára hágott. Oros Petra dalba foglalta Mikszáth életrajzát és azt tervezte, hogy ír egy musicalt az íróról, s természetesen ő játssza majd el a főszerepet. Addig is míg ez megvalósul, hízókúrázik, hiszen még negyven kiló mínuszban van.

Ács Fruzsi megtanult kötni, és nekilátott egy poncsó kötéséhez, melyet Mikszáth Kálmi arcképe díszít. Az a baj, hogy a kötéssel igen lassan halad, mivel előtte van a délceg férfi portréja, s minden percben rá kell pillantania, s ilyenkor majd' elolvad a gyönyörtől.


Dézsi Fruzsi ma délután immár hatodjára olvasta ki a Beszterce ostromát, és azt tervezi, hogy nem is olyan sokára jambikus pentameterbe foglalja a történetet és péntek esténként a tűz körül ugrálva azt fogják kántálni barátnőivel.

A lányok délután négy órától kezdve elemezgették Mikszáth Kálmi külsejét és zsenialitását, s egyszerűen nem tudtak betelni a témával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése